pondelok 21. júna 2010

PRENAJOM AUTA

PRENAJOM AUTA

Nevyhnutny dovolenkovy element pre tych, ktori chcu spoznat vsetky krasy a aktivity Floridy je prenajom auta. Prenájom aj benzín je v USA cenovo výhodný, a bez auta je dovolenkový pobyt na Floride neúplný. Cestovanie po Floride je veľmi jednoduché, niekoľkoprúdové cesty sú široké a dobre značené.

PRENAJOM DOMU

PRENAJOM DOMU

Tento kompletne zrekonstruovany dvojposchodvy dom je plne zariadeny a ponukne Vam komfort a luxus pocas Vasej dovolenky. Dom sa nachadza v prijemnej tichej lokalite mesta Sarasota, v blizkosti obchodov a plaze, ktora je vzdialena 10 minut autom. Tento dvojposchodovy klimatizovany dom je so zahradou, terasou, bazenom a garazou. V dome sa nachadzaju 3 spalne, 2 kupelne s WC, kuchyna kompletne vybavena spotrebicmi, jedalensky kut a obyvacia izba. K dispozicii je kablova televizia, wifi internet, pracka a susicka.













štvrtok 17. júna 2010

GOLF

GOLF

Florida je krajina golfu , kde mozete hrat golf pocas celeho roka a na rozdiel od Europy nepotrebujete certifikat o handicape, staci mat chut si zahrat. Poplatky su velmi vyhodne. V Sarasote sa nachadza 32 golfovych ihrisk a v okruhu 15-20 minut dalsich 20 golfovych ihrisk, na ktorych sa hraje na 9 a 18 jamiek. Golfový klub River Strand Golf & Country, ktory je vzdialeny od Sarasoty 35min. sa moze pochvalit 27 jamkovym ihriskom , ktory je oblubeny svojou obtiaznostou a krasou.

ST. ARMANDS CIRCLE SARASOTA

ST. ARMANDS CIRCLE SARASOTA

Unikatny ostrov v tvare kruhu s vyse 140 obchodmi, butikmi, galeriami a restauraciami. Dzez, umelecke festivaly , auto shows a velkolepe predstavenia. Relax v tropickej zahrade, nakupovanie, mnozstvo specialit , to vsetko si mozte uzivat na tomto prekrasnom ostrove.



WALT DISNEY WORLD ORLANDO

WALT DISNEY WORLD ORLANDO

V tomto disney svete si mozte uzivat 4 velkolepe parky , 2 vodne parky. Vyse 40 atrakcii a predstaveni. Dostanete sa do centra Disne'y Hollywwod studia a sveta filmov, televizie, muziky a divadla.



SEA WORLD ORLANDO

SEA WORLD ORLANDO

Vitame Vas vo svete kde mozete preskumat zem aj ocean. Vzrusujuce jazdy a neopisatelne dobrodruzstva mozete zazit na mega atrakciach. Nenechajte si ujst najlepsie vystupenie kosatky s gigantickou obrazovkou, efektami a neopisatelnym priatelstvom medzi trenerom a tymto divokym stvorenim.


KENNEDY SPACE CENTER

KENNEDY SPACE CENTER

Zazitky, zvuky, pocity, vzrusenie a stretnutie s veteranmi (kozmonautmi), to vsetko mozete zazit v tesnej blizkosti NASA. Vidiet medzinarodnu stanicu modulov, imaginarne pozorovanie Zeme z Mesiaca , cast sezonny hurikanov prechadzajucich cez Atlantik a mnoho dalsich atrakcii. Ak budete mat stastie, mozete zazit jedinecnu sancu , ktora Vam urcite utkvie v pamati - START RAKETY.

JOHN & MABLE RINGLING MUSEUM OF ART SARASOTA

JOHN AND MABLE RINGLING MUSEUM OF ART

Muzeum umenia je vybudovane Johnom Ringling z jeho osobnej kolekcie ( malby a sochy od uzastnych starych majstrov) vratane Rubens, van Dyck, Velazquez, Titian, Tintoretto, Veronese, El Greco, Gainsborough a inych. Mozete sa prechadzat po palaci , ktora ma 56 zariadenych izieb. Muzeum j
e obklopene zahradnymi chodnikmi a nadhernou zahradou ruzi.
Nachadza sa tu velkolepy CIRKUS ZAZRAKOV (najvacsi miniaturny cirkus na svete).



MARIE SELBY BOTANICAL GARDENS SARASOTA

Marie Selby Botanical Gardens

9,5 akrov pozemku v otvorenom a v zasklenom museum , ktore ma viac ako 20 000 farebnych rastlin, ktorych viacero z nich je nazbieranych z vyse 150 expedicii z tropickych lesov. Zahrada sa specializuje na tropicke rastliny, specialne na epiphytes (rastliny, ktore rastu na inych rastlinach). Selby Gardens patri medzi najlepsie botanicke zahrady , ktora vie o zivote viac ako 6 000 orchidei.

JUNGLE GARDENS SARASOTA

SARASOTA JUNGLE GARDENS

Je jedna z najstarsich atrakcii v state Florida. Otvorena je od decembra roku 1940. Mozete tu vidiet exoticke vtaky,nadherne roznofarebne papagaje, plameniaky, rozne plazy, 100-rocne korytnacky a mnoho dalsich zvierat. Kazdy den sa tu usporiadavaju rozne predstavenia zvierat (papagaje , plazy a vtaci).


BUSCH GARDENS - TAMPA

BUSCH GARDENS - TAMPA

Tento zabavny park (vzdialeny od Sarasoty 1h a 15min), ktory patri medzi najvacsie parky , je obklopeny adrenalinovymi atrakciami a nadhernou Africa safari . Mozete tu pozorovat okolo 3 000 zvierat , ku ktorym sa vdaka jazdam vlakom , alebo autobusom mozete uplne priblizit.


SALVADOR DALI MUSEUM ST. PETERSBURG

SALVADOR DALI MUSEUM

Je permanentny domov z najvacsich svetovych komplexnych kolekcii spanielskeho umelca. Kolekcie obsahuje 96 olejomalieb, 100 krezieb, 1300 grafik, fotografii, soch,.....


SARASOTA CLASSIC CAR MUSEUM


SARASOTA CLASSIC CAR MUSEUM

Patri medzi druhe najstarsie muzeum antickych aut. Mozte tu vidiet vyse 100 automobilov, napriklad aj kolekciu Johna Ringlinga ( Rolls Royce) , auto Johna Lenona z roku 1956 (Bentley). Najdete tu najznamejsie znacky aut : Alpha Romeo, Bentley, Cadillac, DeLorean, Edsel , Ferrari ....